Туреччина підвищить мито на українську кондитерку

Поділитися:

З 20 серпня поточного року в Туреччині буде введено підвищення митних зборів на різні види українських товарів. Зокрема, мова йде про додатковий митний збір в розмірі 15-20% на 115 товарів з різних груп. Потрапили в цей список і кондитерські товари.

Як стало відомо, митний збір на борошняну продукцію складе 15%, а ось на «кондитерку» — всі 20%. Така інформація є в указі президента Туреччини. Прості підрахунки показують, що загальна митна ставка на товари українських виробників в Туреччині буде становити від 35 до 45%.

Експерти вважають, що таке підвищення стане причиною зменшення експорту, оскільки економічна доцільність зникне. Таким чином, багато українських товарів виявляться не при справах, а кондитерський експорт в Туреччині буде повністю заблокований.

Тим часом турецькі товари з кондитерського сегмента мають більш вигідні позиції при попаданні на український ринок — ввізне мито на них становить від 5 до 15%.

Раніше повідомлялося про те, що митниця та податкова інспекція матимуть спільну електронну базу. Таким чином відомства зможуть швидко обмінюватися інформацією.

Також ми писали про те, що українці за період січень-квітень 2020 року одержали близько 15 млн посилок з-за кордону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу