Ціни на нафту в середу різко пішли вниз на тлі напруженості між Китаєм і США

Поділитися:

Ціни на нафту в середу, 27 травня, під час торгів 27 травня різко впали на тлі напруженості між Китаєм і Сполучених Штатів Америки. За день ціни на еталонні марки впали в середньому на 5%.

Як свідчать дані торгів на лондонській біржі ICE, станом на шосту годину вечора за київським часом ціни на липневий ф’ючерс північноморської марки нафти Brent опустилися до 34,32 долара за барель, що на 4,9% нижче в порівнянні з початком торгів.

В той же час липневий ф’ючерс на американську нафту WTI упав на 5,67% – до 32,4 долара за барель.

Експерти відзначають, що ціни падають на тлі загострення, пов’язаних з тим, що Пекін готується прийняти закон щодо Гонконгу, який посилює відповідальність за участь в заколотах, сепаратизм і зраду.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп уже пригрозив Китаю “потужним” відповіддю, маючи на увазі, по всій видимості, введення нового пакету санкцій.

Раніше повідомлялося, в Гонконзі в неділю, 24 травня тисячі громадян знову вийшли на вулицю. Вони протестують проти нового законопроекту Китаю, який передбачає, що на території автономного регіону почнуть діяти національні закони.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, протести закінчилися протистояннями з поліцією.

При цьому спочатку правоохоронці попереджали демонстрантів, що масові зібрання через пандемію коронавируса заборонені, а потім почали застосовувати сльозогінний і перцевий газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу