Ціни на нафту пішли вниз через пандемічні очікування

Поділитися:

Сьогодні, 26 серпня, вартість нафти знизилася після трьох днів зростання на тлі побоювань через відновлення попиту у зв’язку з новими зараженнями коронавірусом дельта-варіанту.

Так, за даними біржових торгів, ціни на жовтневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures -71,85 доларів за барель. А це 0,6% менше за ціну попереднього дня.

Вартість ф’ючерсів на WTI на жовтень на торгах біржі NYMEX становить 67,82 доларів за барель, що на 0,8% менше, ніж напередодні.

За інформацією аналітиків, нові хвилі заражень дельта-штамом коронавірусу негативно впливають на настрої щодо стабільності відновлення світової економіки. Мовляв, залишаються відкритими питання про те, як погіршення епідситуації позначиться на попиті на паливо. Ринок нафти може бути нестабільним з частими відкатами у короткостроковій перспективі, вважають експерти.

Варто додати, що за даними Управління енергетичної інформації США, обсяг запасів сирої нафти в країні знижується третій тиждень поспіль, а попит на паливо підскочив до максимуму з березня минулого року, що вплинуло на його здорожчання на 10% в останні дні.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки викрила протиправний механізм виготовлення та продажу фальсифікату палива у Полтавській та Кіровоградській областях.

Також писали, що в Україні зростає ринок «тіньового» палива. У прес-службі Антимонопольного комітету повідомили, що частки нелегального ринку палива досягають 34%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу