Транзиту через Україну не буде: “Газпром” почав демонтаж газопровідних труб

Поділитися:

Голова “Оператор ГТС України” Сергій Макогон повідомив, що газопровідні труби, по яких з Росії в Європу йде газ, почали демонтувати.

Росія таким способом демонструє в майбутньому повна відмова від транзиту газу по території України. Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу Україною в майбутньому“, – розповів Макогон.

У цій ситуації від української сторони, на жаль, нічого не залежить. Але за словами глави “Оператор ГТС України”, Україна може забезпечити “Малий транзит”, який являє собою постачання газу по адресним закупівель в Європі.

Звичайно, потужності стануть менше, але обсяги в 20-30 мільярдів кубометрів цілком реальні. Він (газ) буде проходити тими ж трубами, якими буде проходити і внутрішнє транспортування“, – резюмував Макогон.

Нагадаємо, що за новим газовим контрактом, Оператор ГТС отримав 25 мільярдів гривень за транзит газу. Як заявив голова компанії Сергій Макогон, транзитні кошти надходять на рахунки НАК «Нафтогаз України», який вже перераховує частину Оператору ГТС. При цьому, компанія не сплачує жодних комісій.

Раніше повідомлялося, що на заправках країни чергове підвищення ціни на автомобільний газ. Так, в середу, 16 червня, за літр палива водії віддають близько 11,23 грн / л. За даними експертів газ подорожчав приблизно на 17 копійок.

Аналітики «Консалтингової групи А-95» повідомляють, що таке підвищення – найбільше добове подорожчання газу з кінця минулого місяця.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу