Тарифи на газ для українців тимчасово знизять

Поділитися:

Від початку лютого в Україні очікується тимчасове зниження тарифів на газ. Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами чиновника, це буде тимчасовим заходом, який стане діяти лише до кінця опалювального сезону. Так, згідно з анонсом уряду, тариф на газ повинен впасти відразу на 30%.

З лютого один кубометр газу коштуватиме приблизно 6,99 гривні. При цьому в реальності ціна могла бути ще нижчою, однак через змову на ринку газу знизити планку ще більше – не вийшло.

“Це об’єктивно найнижча ціна на ринку. Ми комунікували, що” Нафтогаз “може поставляти газ за ціною менше ніж 5 грн при підписанні річного контракту. Основна проблема, що підприємства афільовані з одним з олігархів, підняли ціни майже вдвічі“, – прокоментував ситуацію чиновник.

Нагадаємо, що в січні громадянам України почали приходити оновлені платіжки за комунальні послуги. При цьому сума оплати в рази перевищує ті, що отримували в минулому місяці.

Причинами такого зростання цін на послуги ЖКГ стали похолодання, подорожчання газу і перерахунок тарифів на тепло. Крім того, сума зросте через перерахунку абонентської плати, вартості газу та опалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу