Світовий туризм може втратити до 1 трлн. дол. через карантин

Поділитися:

Через пандемію коронавируса сильно постраждала одна з головних галузей економік – туристична. За перші чотири місяці 2020 року туризм втратив 195 мільярдів доларів. Це пов’язано в тим, що в період карантину поїздки скоротилися на 44 відсотки.

За відомостями Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO), установа звернулася до світової спільноти підтримати галузь. При цьому глава UNWTO Зураб Пололікашвілі уточнив, що відновлення туризму потрібно проводити безпечно.

Підрахунки організації свідчать про те, що лише в березні туристичні поїздки знизилися на 55 відсотків, а в квітні показник досяг 97 відсотків. Найбільше наслідки від карантину відчув Азіатсько-Тихоокеанський регіон, де турпоїздки знизилися на 51 відсоток. На другому місці – Європа – 44 відсотки, на третьому – Близький Схід – 40 відсотків, на четвертому – Африка – 35 відсотків.

За підсумками 2020 року сектор може втратити до 78 відсотків, все буде залежати від введених країнами обмежень. У грошовому значенні туристична сфера втратить до 1,2 трильйона доларів.

При цьому, варто не забувати, що в сфері туризму працює дуже багато людей, і тепер близько 100-120 мільйонів робочих місць можуть виявитися порожніми.

Нагадаємо, що в Україні очікується зростання рівня внутрішнього туризму. Незважаючи на довгий карантин люди сильно втомилися і швидше за все при першій же можливості захочуть побалувати себе подорожами, які на час закриття державного кордону можливі лише всередині України.

Також ми повідомляли, що туристичний бізнес застиг в очікуванні поліпшення ситуації на ринку. Нових замовлень немає, проте фірми займаються перебронювання, які були зроблені до коронавируса і переносять подорожі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу