Світові виробники авто відчувають дефіцит напівпровідників

Поділитися:

У 2021 році, внаслідок глобального дефіциту напівпровідників, скоротиться випуск автомобілів на 6,3 —7,1 млн одиниць. Крім того, перебої в ланцюжках поставок, які викликані пандемією коронавірусу, позначаться на індустрії в наступному році, повідомляє IHS Markit.

Так, за прогнозами аналітиків, в третьому кварталі 2021 року випуск автомобілів зменшиться на 2,1 млн одиниць. Згідно з інформацією, дефіцит напівпровідників продовжиться до другого кварталу 2022 року.

«Ситуація, як і раніше залишається проблематичною. Ми також передбачаємо додаткові складнощі у зв’язку з обмежувальними заходами через зростання захворюваності COVID-19 в Малайзії, де ведеться складання чіпів (з напівпровідників) і тестування», — відзначили аналітики IHS Markit.

Зокрема, через повільні темпи вакцинації та зростання захворюваності в країнах Південно-Східної Азії закриваються заводи, на яких виробляються всі види напівпровідників. Це безпосередньо позначається на автовиробників.

Нагадаємо, Японський автовиробник Toyota Motor Corp попередив, що у вересні поточного року на своїх заводах в Японії скоротить виробництво автомобілів на 40%. Зокрема, через дефіцит напівпровідників.

Водночас в Україні зросло виробництво автомобілів. Зокрема, у травні поточного року було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу