Суд відхилив позов «Центренерго»

Поділитися:

Господарський суд Києва відмовився задовольнити позов “Центренерго” до “” Укренерго “про стягнення 565,5 млн гривень збитків. Так,” Центренерго “звинувачує” Укренерго “в зловживанні оператором системи передачі у вигляді надання диспетчерських команд на розвантаження і відключення енергоблоків від мережі.

Судячи з судових матеріалів, “Центренерго” свій позов мотивувало договором про участь у балансі ринку і тим, що протягом 2019-2020 років підприємство систематично отримувало команди від оперативного диспетчера “Укренерго” по зупинці енергетичного обладнання ТЕС з відміткою “З метою забезпечення операційної безпеки ОЕС України і відновлення оперативного резерву ТЕС і АЕС “.

Однак суд вирішив, що “Центренерго” документально не довело неправомірної поведінки “Укренерго” і несення позивачеві шкоди на суму 565,5 млн грн.

“Позивач не надав суду належних та допустимих доказів, які б підтверджували позовні вимоги. Позовні вимоги є необгрунтованими, документально непідтвердженим і такими, що не підлягають задоволенню”, – йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, що в Україні починається довгий процес судових розглядів стосовно ринку землі. Так, Велика палата Конституційного суду перенесла розгляд справи за поданнями 48 народних депутатів України щодо конституційності закону про ринок землі на невизначену дату.

Раніше повідомлялося, що компанія «Укренерго» хоче з 1 листопада 2020 року підвищити тариф на передачу електроенергії майже в 2,7 рази – до 640,48 гривень за МВт-год (раніше було 240,23 гривень за МВт-год).

На порталі підприємства сказано, що пропонується встановити такий тариф для об’єктів «зеленої» металургії на рівні 108,33 гривень за МВт-година на підставі прогнозованих обсягів виробництва компаніями, які входять в список споживачів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу