Субсидію прирівняли до доходу

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України прийняли проект-закону про надання державної соціальної допомоги, який був раніше зареєстрований під виглядом законопроекту №632. Про це свідчать дані на офіційному сайті уряду.

Вказується, що частина положень закону прописує новий регламент розрахунку середнього доходу сім’ї. Зокрема, законопроект розширює перелік тих виплат і допомоги, які прямо впливають на кількість доходу на одну сім’ю.

Відповідно, що тепер українці отримуватимуть менший розмір соціальної допомоги від держави, адже уряд штучно збільшив дохід кожного українця.

Відзначимо, що при розрахунку середньомісячного заробітку родини до уваги будуть прийматися такі фактори, як чистий дохід з урахуванням податків, пенсія, стипендія та інші соціальні надбавки для сім’ї, грошові транзакції з закордону і інші аспекти.

Цікаво, що такі соціальні виплати, як отримання аліментів, допомога породіллям та дітям-сиротам, в розрахунок братися не будуть.

Як прокоментували українські експерти, тепер для того, щоб зрозуміти, який обсяг соціальної допомоги буде надаватися тій чи іншій сім’ї, потрібно її загальний дохід за потрібний період поділити на 6.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України має намір переформатувати поточні механізми виплати субсидій. Серед головних правил уряду наголошується на здійснення адресного призначення житлових субсидій населенню.

На поточний момент право на субсидування мають ті сім’ї, які змушені платити за ЖКГ більше 20% від доходу родини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу