Стійкі інвестиції займають до двох третин усіх грошей на планеті

Поділитися:

Понад 35-ть трильйонів доларів світових активів припадає на стійкі інвестиції – і це більше третини планетарних грошей. Про таке йдеться в звіті Global Sustainable Investment Project, інформує телеканал «Перший Діловий».

Найбільше інвесторів приваблюють екологічні, соціальні та управлінські чинники, які не відбиваються безпосередньо на балансі компанії. Але разом із тим впливають на майбутній прибуток. Галузеві огляди аналітики проводять що два роки. Цього разу вивчали активи у Сполучених Штатах, Європі, Австралії, Японії та Канаді – з використанням даних до кінця 2019-го року включно.

Загалом від моменту останнього звіту, додають експерти, загальні активи на ринках зросли на 15%. Це? вважають, підживлюється очікуваннями споживачів, високими фінансовими показниками та дедалі більшою увагою до соціальних і екологічних проблем. Найсильніше зростання спостерігалося в США та Канаді – на 48 і 42% відповідно.

Нагадаємо, що Рада ЄС у понеділок, 21 червня 2021 року продовжила пакет санкцій, які були введені проти Російської Федерації внаслідок окупації та анексії нею Криму і Севастополя. Зараз термін закінчення їх дії — 23 червень 2022 року.

Також ми писали, що у ФРН відтепер дозволено інвестувати до 20% портфеля у криптовалюту. Йдеться про те, що відповідний закон вже набув чинності. І це, за найскромнішими підрахунками, зможе привести на ринок криптовалюта до 415 млрд доларів США (еквівалент в євро — 350 млрд).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу