Стало відомо, як будуть продавати землю у прифронтових зонах

Поділитися:

У Міністерстві аграрної політики і продовольства розповіли, що після запуску ринку землі з 1 липня в Україні продаватимуть приватні землі, підконтрольні українській владі.

У відомстві наголосили, що мораторій і надалі залишиться на Донбасі на лінії зіткнення і тимчасово окупованій території. Там землі неможливо ані продавати, ані купувати до їх повного звільнення.

Водночас, немає жодних обмежень для зон, які прилягають до лінії зіткнення. Продати такі ділянки землі можна, якщо на них з’явиться покупець, який мусить враховувати ризики, які пов’язані зі збройною агресією, і можливими наслідками.

Раніше повідомлялося, що в Україні 33 мільйони гектарів землі перебувають у приватній власності, у комунальній та державній – від 5 мільйонів га. За умовами ринку землі, дозволено купувати та продавати виключно приватні землі. На купівлю державних чи комунальних поширюється безстрокова заборона, їх дозволено лише здавати в оренду.

Нагадаємо, що більше тисячі приватних підприємств користуються державними землями.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський на форумі розповів про ціну на українську землю. Станом на зараз українська земля є найдешевшою у Європі. Але згодом, як сказав президент, ситуація поступово зміниться. І все це завдяки відкриттю ринку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу