Стало відомо, як будуть продавати арештоване майно

Поділитися:

Відтепер в Україні з’являться електронні аукціони з продажу арештованого майна. На позачерговому засіданні Верховна Рада підтримала закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей і осучаснення реалізації майна в іпотеку і виконавче провадження». Зазначається, що «за» проголосували 295 депутатів, «проти» -7, «утрималися» -26, а ще 26 не голосували.

Тепер реалізація арештованого майна буде відбуватися за фіксованою ціною або на е-аукціоні. Проте, для того аби продати майно за фіксованою ціною, його вартість не повинна перевищувати 30 мінімальних зарплат. Але таке рішення не розповсюджується на продаж транспортних засобів, нерухомого майна, повітряних, морських і річкових суден незалежно від їх вартості.

Згідно з інформацією, Мін’юст визначатиме порядок проведення аукціонів.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України підтримала законопроект про е-резидентство. Йдеться про документ №5270 «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів».

Також писали, що Рада підтримала запропонований Зеленським законопроект про перезапуск ВККС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу