Стало відомо, скільки ресурсів продали через УЕБ в 2021 році

Поділитися:

Вартість реалізації енергоресурсів на УЕБ за підсумками першого півріччя 2021 року зросла на 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тепер вона складає близько 60 млрд грн з урахуванням ПДВ. Про це повідомляє прес-служба УЕБ.

«Найбільшу частку в загальній структурі продажів займає електрична енергія. Значне зростання продажів спостерігалося і по інших напрямках торгів, зокрема, природний газ, нафту і газовий конденсат, нафтопродукти і зріджений газ та інші», — йдеться в повідомленні.

Впродовж 6 місяців 2021 року було проведено 296 аукціонів з купівлі-продажу електроенергії і реалізовано, за двосторонніми договорами на УЕБ, більше 42,87 млн ​​МВт-год (з урахуванням ПСО). Так в торговій зоні «ОЕС України» реалізовано — 42,65 млн МВт-год, а в торговій зоні «БУОС» — 221,45 тис. МВт-год. На аукціонах для потреб ПСО реалізовано 20,61 млн МВт-год. електроенергії.

Обсяг реалізації природного газу склав 1562 млн кубометрів. Реалізація обсягів нафти і газового конденсату склала 715,9 тис. Тонн.

«Українська енергетична біржа прагне надавати кращі сервіси для енергетичного ринку України, щоб забезпечити ринковість і конкуренцію на прозорому біржовому ринку. Зростання обсягів УЕБ — це не наш особистий успіх, це потужний сигнал інвесторам і партнерам, що в нашій державі створюється конкурентний ринок», — зазначив операційний директор УЕБ.

Раніше стало відомо, коли повернуть пільговий тариф на електроенергію. Днями Кабінет міністрів України остаточно схвалив диференціацію цін для різних категорій споживачів, як повідомляє міністр енергетики.

Так, сума платіжок за електроенергію для українців зміниться вже з 1 серпня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу