Стало відомо, скільки повинна виплатити Україна за держборгом

Поділитися:

Україна увійшла у пік боргових виплат. Тож має сплатити до кінця року майже 11,5 мільярдів доларів за зовнішніми боргами. З них 8 мільярдів 980 мільйонів доларів – основна сума боргу і 2 мільярди 480 мільйонів доларів – це відсотки. Про це інформує телеканал «Перший Діловий».

При цьому, пік виплат припадає на третій і четвертий квартали року, коли нашій державі необхідно повернути майже шість мільярдів та трохи більше п’яти з половиною мільярдів доларів, відповідно.

Утім, це не єдині суми, що Україні доведеться повертати до кінця року – ще одним великим траншем мають стати виплати 15,5 мільярдів гривень нерезидентам, які володіють українськими ОВДП, а також 857 млн доларів Міжнародному валютному фонду. Щоправда, в економічному відомстві ще раніше заявили – у вересні Україна безболісно проведе пікові виплати за держборгом, оскільки має на це кошти. Вже наступного року наша держава поверне 15 з половиною мільярдів доларів.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві фінансів України відзвітували про рівень державного і гарантованого боргу станом на кінець червня 2021 року.

Також ми писали, що у звіті Національного банку України про фінансову стабільність повідомляється, що валютні виплати держборгу цього року перевищать 10 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу