Стало відомо, скільки фруктів їдять українці

Поділитися:

Українці минулого року споживали фруктів та ягід менше за встановлену раціональну норму. Як визначили експерти, у споживчому кошику – вони майже на останньому місці за рівнем відповідності фактичного споживання раціональній нормі – 82 кілограми на одну особу на рік (за винятком винограду). Так, у 2020-му попит був задоволений тільки на 71,3% – 58,5 кілограма на одну особу.

Повідомляється, що минулорічні показники виробництва за всіма видами продукції перевищували споживання через незначні обсяги імпорту та експорту. Понад 2,5 кілограма було спожито ягід у розрахунку на одну особу на рік, 0,5 кілограмів – горіхів, 14 кілограмів – плодів кісточкових культур, 27 – зерняткових.

Торік обсяг виробництва плодів і ягід становив 52 кілограми на одну особу. Понад 30 кілограмів зерняткових, більше 12 кілограмів – кісточкових, понад 3 кілограми – ягід, 2,7 кілограма – горіхів. Рівень менший за норму споживання у понад півтора раза.

Найвище споживають фруктів та ягід – на Київщині (до 65 кг у розрахунку на одну особу на рік). Міське населення – до 77 кг, а сільське – до 40 кг.

Також встановлено, що потреба населення у плодах та ягодах за рахунок власного виробництва задовольняється тільки на 64%, зазначають експерти.

Нагадаємо, щогромадянив Україні майже наполовину стали менше витрачати на продукти харчування.

Раніше повідомлялося, що українцям пообіцяли зниження цін на продукти харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу