Стало відомо, хто може не платити податок на землю

Поділитися:

Стало відомо, хто може не сплачувати податок на землю в рамках поточного законодавства. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

На цей час офіційно податок на землю повинні платити власники земельних ділянок, земельних паїв та землекористувачі.

При цьому від сплати податку звільнені люди, які мають I та II групи інвалідності; багатодітні сім’ї (від трех дітей у віці до 18 років); пенсіонери; особи у яких є військові пільги в рамках закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; а також особи, які постраждали в Чорнобильській катастрофі.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Податкового кодексу про підвищення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для поставки окремих видів сільськогосподарської продукції. Верховна рада прийняла закон 1 липня.

Закон підвищує ставку ПДВ до 20% при оподаткуванні операцій з ввезення в Україну такої сільськогосподарської продукції: живу велику рогату худобу, свині, вівці, молоко незбиране, жито, овес, насіння льону, подрібнене або неподрібнене, насіння та плоди інших олійних культур, подрібнені або недроблені, цукрові буряки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу