На українському ринку харчових продуктів понад 50% ринку – фальсифікат. Про це повідомляє директор Асоціації постачальників торговельних мереж.
Він каже, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів не стежить належним чином за ситуацією.
Повідомляється, що на цей час кожен другий продукт в Україні має сумнівну якість і непридатний до вживання.
“Служба як не займалася цим, так і не займається. Руху ніякого немає, за останній рік-два нічого не змінилося. Як ситуація була сумна – так і залишилася. А необхідно постійно проводити забір продукції, проводити дослідження, притягувати порушників до відповідальності”, – сказав він.
Також фахівець сказав, що наразі велика частина продуктів на вітчизняному ринку – фальсифікат, що звичайно ж в цілому небезпечно для українських споживачів.
Нагадаємо, що за період з 18 по 25 березня багато харчових продуктів в Україні помітно подорожчали. Найбільше зростання вартості демонструє соняшникову олію – ціна на пляшку близько літра вже наблизилася, а іноді та перевищує 70 гривень.
Серед інших харчових продуктів зросла вартість вівсянки й цукру – кілограм крупи подорожчав на 40 копійок, а цукру – майже на 70. При цьому овочі трохи впали в ціні, це стосується картоплі, цибулі та моркви.