Стали відомі цифри деградації українських земель

Поділитися:

Українським грунтам загрожує деградація. Про таке попередили фахівці Інституту географії НАН України, інформують журналісти телеканалу “Перший Діловий“. Основна причина – безвідповідальна експлуатація чорноземів великими агрохолдингами.

Вчені вказують: земля в країні розорана на 80%, а в деяких регіонах цей показник досягає навіть 95%. При цьому сільгоспвиробники вважають за краще вирощувати культури, які виснажують грунт, оскільки вони вигідні для продажу. А саме – кукурудзу, рапс, сою і соняшник. Їхня частка за останні три роки зросла. Зараз ними засіяні понад половина українських полів.

Зауважимо, майже третина всіх сільськогосподарських земель країни – а це близько чотирьох мільйонів гектарів – знаходиться в руках агрохолдингів. На думку експертів, це і є основною причиною погіршення стану грунтів.

Раніше ми повідомляли: фахівці прогнозують, що цьогоріч південь України потерпатиме від засухи. Йдеться передусім про Одещину.

Також ми писали і про те, що експерти одностайні: в Україні стан грунтів давно викликає тривогу. Мовляв, ще у 80-90-ті роки минулого століття вже шукали вихід у боротьбі з процесом опустелювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу