Стали відомі обсяги експорту меблів з України

Поділитися:

У період із січня по листопад поточного року Україна експортувала меблів майже на $1 млрд. Це на 43% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомила керівник кластерної платформи Української асоціації меблярів.

«‎Українська меблева галузь експортувала меблі майже на $1 млрд, що на 43% більше, ніж за той же період минулого року. У порівнянні з показниками попередніх періодів це абсолютний рекорд, а в порівнянні з сусідньою Польщею, за тих же ресурсів лісу та людського капіталу , це у 14 разів менше»‎, — повідомила вона.

За її словами, українські меблярі ставлять перед собою завдання в найближчі 10 років увійти в топ-10 експортерів меблів.

«Сьогодні лідер — Китай, який експортує меблів у десятки разів більше, ніж Німеччина, що займає друге місце, третє місце у Польщі. Тобто ми хочемо наздогнати Польщу та Німеччину, експортуючи меблі не менше ніж на $14 млрд. Сьогодні Україна експортує меблі до 199 країн світу, і більше половини йде на Німеччину та Польщу, але для реекспорту. І сьогодні у нас є всі можливості виходити на безпосередні ринки продажу нашої продукції», — наголосила вона.

Сума іноземних інвестицій у меблеву галузь за останні 5-8 років перевищила 1 млрд євро, додала керівник кластерної платформи Української асоціації меблярів.

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні майже на третину впав експорт струму до сусідніх країн. Так, у січні-листопаді  2021 року країна знизила експорт електроенергії на 28,6% (на 1,27 млрд кВт-год) порівняно з аналогічним періодом 2020 року — до 3,16 млрд кВт-год.

Також ми писали про те, що головним ринком збуту українських товарів за 10 місяців 2021 року залишився Європейський союз із часткою 40%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу