Стали відомі найбільш забруднені міста України

Поділитися:

Експерти визначили, у яких містах України найбільш забруднене повітря через викиди шкідливих речовин від підприємств та вихлопи транспортних засобів.

Так, відповідно до складеного антирейтингу, лідирують за цим показником міста: Маріуполь, Кам’янське, Дніпро, Кривий Ріг і Одеса.

На шостому місці перебуває столиця України – Київ. Щодо останнього, то експерти зауважують, що його позиція у цьому списку доволі нестабільна: Київ час від часу потрапляє то на п’яте, то на третє місце. Фахівці наголошують, що якість повітря на столичних вулицях з року в рік погіршується через збільшення в атмосфері кількості викидів шкідливих речовин від підприємств та вихлопів авто. Аналогічною є ситуація і в Одесі.

На якість повітря у вищевказаних містах впливають головно – висока концентрація таких шкідливих речовин, як формальдегід, фенол, оксид азоту.

Раніше повідомлялося, що щорічний обсяг викидів в атмосферу парникових газів Китаю перевищує сукупну кількість викидів країн з Організації економічного співробітництва і розвитку, інформує BNN Bloomberg.

Також ми писали, що Міністерство екології планує запровадити в країні новий екологічний податок, який спрямують на фінансування кліматичної нейтральності України. Метою Міністерства є спрямування екологічних податків на конкретно визначені програми щодо стимулювання модернізації та заходів енергоефективності у промисловій сфері та інші напрямки зі скорочення шкідливих викидів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу