У Китаї зафіксували рекордні викиди парникових газів

Поділитися:

Щорічний обсяг викидів в атмосферу парникових газів Китаю перевищує сукупну кількість викидів країн з Організації економічного співробітництва і розвитку, інформує BNN Bloomberg.

Зокрема, у 2019 році у Китаї об’єм викидів становив 14 млрд 90 млн тонн. Йдеться про шість видів парникових газів, у тому числі, вуглекислий, метан та оксид азоту. Зазначається, що це на близько 30 мільйонів тонн більше за обсяг викидів країн ОЕСР.

Видання зауважує, що частка глобальних викидів Китаю – 27% , Сполучених Штатів – 11%, Індії – приблизно 6,6% (країна уперше за цим показником перевершила Європейський Союз). Оскільки у Китаї – найбільша кількість населення у світі – викиди на одну особу населення значно менші, аніж у США.

Водночас, з огляду історії, країни ОЕСР порівняно з Китаєм з 1750 року сукупно викинули в атмосферу парникових газів у чотири рази більше.

Як відомо, Китай планує досягти “нульових викидів” у промисловості до 2060 року.

Нагадаємо, Євросоюз скоротить більше ніж удвічі викиди вуглекислого газу протягом десяти років. У 2030, як це погодили лідери країн-членів блоку на саміті ЄС, промисловість викидатиме на 55% газів менше, ніж у 1990-му. І це, заявила Урсули фон дер Ляєн, яка очолює Єврокомісію – чіткий шлях до кліматичної нейтральності, якої планують досягнути у 2050-му.

Також ми писали, що Міністерство екології планує запровадити в країні новий екологічний податок, який спрямують на фінансування кліматичної нейтральності України. Метою Міністерства є спрямування екологічних податків на конкретно визначені програми щодо стимулювання модернізації та заходів енергоефективності у промисловій сфері та інші напрямки зі скорочення шкідливих викидів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу