Стала відома вартість Олімпійських ігор в Токіо

Поділитися:

Олімпіада в Токіо стане найдорожчою в історії Олімпійських ігор, її остаточна вартість складе понад $ 25 млрд. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Це на $ 11,04 млрд більше, ніж було витрачено на літню Олімпіаду в Лондоні в 2012 році, і на $ 5 млрд більше, ніж на зимову Олімпіаду в Сочі в 2014 році.

За офіційними даними, бюджет Олімпійських ігор в Токіо становить $ 15,4 млрд, японські аудитори заявили, що витрати на Олімпіаду вже перевищили $ 20 млрд. Це майже в три рази більше, ніж фігурувало в первісній оцінці витрат, представленої в заявці Токіо на Олімпіаду.

Згідно з дослідженням вартості Олімпійських ігор, випущеному в 2020 році, середня вартість витрат на проведення Олімпійських ігор (в їх спортивній складовій) – $ 12 млрд, а загальні витрати, не пов’язані зі спортом, в кілька разів перевищують спортивні. Середня вартість одного заходу на літніх Іграх становить $ 22,4 млн, на зимових – $ 39,2 млн.

У випадку з Олімпіадою в Токіо перенесення заходу, за даними оргкомітету Олімпійських ігор, додав до його остаточної вартості $ 2,8 млрд. Для Ігор було побудовано вісім майданчиків вартістю близько $ 3 млрд. Найбільші з них – Національний стадіон на 68 тис. місць, побудований в 2019 році, і дві арени на 15 тис. місць для плавання і волейболу. Крім того, були відремонтовані ще 25 майданчиків.

Раніше повідомлялося, що українську спортсменку відсторонили від Олімпіади. За інформацією пресслужби НОК, рішення заборонити Єлістратовій брати участь в змаганнях взяло Всесвітнє агентство з тестування. Деталі відсторонення невідомі.

Також ми писали й про те, що Україна завоювала першу бронзу на Олімпійських іграх.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу