США зробили замовлення «Південмашу»

Поділитися:

Український «Південний машинобудівний завод» імені А.М.Макарова уклав новий договір зі США на виготовлення основної конструкції першого ступеня для двох ракет №21 та №22 в рамках проєкту «Антарес», інформує пресслужба підприємства.

Там розповіли, що ситуація довго була невизначеною, адже майбутнє проєкту залежало від позиції Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA). У результаті замовник визначився із конфігурацією ракети-носія, тому й було укладено контракт.

«Багато в чому нашу перспективу визначало і те, як ми покажемо себе у 2021 році на виробах 17 та 18. Американці дуже вимогливо ставляться до таких речей, як дотримання договірних зобов’язань, особливо щодо термінів, узгодження всіх технічних деталей, а також організаційних формальностей. Багато нюансів виникають не лише під час виробництва, а й у ході здачі продукції замовнику», – пояснили в «Південмаші».

У компанії нагадали, що у 2021 році підписали додаткові договори з компанією «Антонов» щодо виготовлення комплектів шасі для літаків Ан-178 та розширення співробітництва в авіаційній сфері.

Компанія сподівається на подальшу співпрацю в плані замовлень. Очікують на додаткове підтвердження NASA, після чого домовлятимуться про виробництво ще кількох основних конструкцій першого ступеня.

Раніше ми повідомляли, що ракета з українським двигуном вивела на орбіту французькі супутники.

Також ми писали про запуск NASA космічного зонда на Юпітер із метою вивчення планети.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу