Споживачі будуть платити за газ за цінами промисловців

Поділитися:

«Соціальна» ціна на газ для українців, згідно з рішенням Кабінету міністрів України від 24 квітня 2020 року, буде актуальна до 1 липня. Після цього періоду ціна природного газу для населення України зрівняється з ціною на газ для промисловості. Саме такі вимоги свого часу виставляв до України Міжнародний валютний фонд з метою підняти конкуренцію між постачальниками і підвищити якість послуг, що надаються.

Згідно з постановою уряду «соціальна» ціна на газ для українців буде діяти до 1 липня, а підприємства теплокомуненерго, які обслуговують населення, зможуть купувати газ за зниженою вартістю аж до 1 травня 2021 року.
Дане рішення української влади було пов’язане з тим, що споживчий ринок поки не готовий до повного переходу на ринкову вартість газу в зв’язку з недостатньою платоспроможністю.

Також наголошується, що директор спеціальних програм НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев пояснив, що поки в Україні буде діяти ручний контроль над ціноутворенням на газ для українців.

«Конкуренція зараз в роздрібному сегменті відсутня. І якщо віддати ситуацію ринку, то можливі зловживання. Ціна може виявитися непідйомною в першу чергу для ТКЕ. Тому збережений ручний контроль над ціною для населення. Мовляв, ви там між собою на ринку розбирайтеся, як хочете, а для нас найважливіше, щоб не було протестів », – підкреслив Геннадій Рябцев.

Як повідомлялося раніше, в квітні в Україну завезли понад 2 тисячі тонн свіжої продукції молочного походження, а вивезли менше 2 тисяч тонн, при цьому експорт в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року зменшився майже в два рази, а імпорт в Україну зріс у 2,6 рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу