Слідом за Польщею і Фінляндією: Чехія почала давати візи українцям

Поділитися:

З 25 травня в Києві відновлює свою роботу посольство Чехії в Україні. Як стало відомо від голови МЗС Чехії Томаша Петрчішека, Чехія і Україна вели переговори з приводу відновлення роботи та видачі робочих віз українцям, тому було прийнято рішення частково відновити роботу посольств та консульств на території України.

За словами Петршічека, чеська економіка потребує українських працівників, а заробітчанам потрібна робота. Чехія всіляко намагається стабілізувати ситуацію в сфері охорони здоров’я. А сільському господарству країни не вистачає робочих рук. Також є необхідність в кадрах у сфері соціальних послуг.

За деякими даними Генконсульство Чехії у Львові відновило свою роботу ще з 22 травня.

Раніше міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановскі заявив, що українські заробітчани можуть не проходити обов’язковий двотижневий карантин, а можуть приступати до роботи без самоізоляції. Потім 15 тисяч працівників для агросектора попросила офіційно в уряду України і Фінляндія.

Ще раніше повідомлялося про те, що в світі йде полювання за трудовими ресурсами. При цьому це полювання йде за якісні, високоосвічені трудові ресурси, що без зайвого перебільшення створюють економіки розвинених країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу