Сільгоспвиробникам не вистачає пільгового газу

Поділитися:

Гендиректор організації «Українська аграрна асоціація» прокоментував урядову програму, за якою для певних виробників знижено ціну газу. Він вважає, що навіть такі умови, хоч і допоможуть підприємствам, але загалом проблему не вирішать.

За словами експерта, вітчизняним виробникам соціально значимих продуктів харчування необхідно для випуску своєї продукції близько 30 мільйонів кубометрів газу. Проте Міністерство аграрної політики та продовольства передбачає лише 14 мільйонів кубометрів пільгового газу. Він також підкреслив, що і серед постачальників газу починається чи не саботаж: «велика розбіжність цін на газ існує: від 7 тисяч грн і до 16 тисяч грн за 1 тисячу куб м. Звідки така розбіжність?».

Найбільші обсяги газу, уточнив гендиректор, дістаються хлібопекарям. Проте їм не вистачає палива. Тим часом, молокопереробні заводи змушені обходитися ще меншими обсягами газу, оскільки на біржі більше не пропонують.

Проте, незважаючи на нестачу газу, експерт зазначає, що навіть такі кроки вирішення проблеми з боку уряду роблять корисну справу.

Нагадаємо, зараз 260 українських виробників купують газ за пільговими цінами.

Також ми писали про те, що виробники соціально-значущих продуктів харчування просять скасувати для них ПДВ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу