СхідГЗК очолив топ-менеджер ДТЕК

Поділитися:

Стратегічні підприємства під контролем олігархів. Сергій Шовгеля призначений виконувачем обов’язків гендиректора Східного Гірничо-збагачувального комбінату. Відповідне рішення було ухвалене урядом на черговому засіданні, інформує телеканал «Перший Діловий».

З січня 2019-го Шовгеля очолював Запорізьку ТЕС, яка входить до групи ДТЕК. Загалом Сергій Шовгеля багато років пропрацював в структурах ДТЕКу – був директором Криворізької ТЕС, а також займав керівну посаду у «Київенерго».

Держпідприємство «Східний Гірничо-збагачувальний комбінат» за результатами першого півріччя цього року отримало 579 мільйонів гривень збитків, що у понад двічі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, що Міненерго фіксує збільшення поставок вугілля на ТЕС за підсумками вересня 2021 року. Про це свідчать дані міністерства. Вказується, що за станом на кінець вересня поставки збільшилися на 4% – 1,37 млн ​​тонн, в порівнянні з аналогічним періодом серпня.

Також ми писали, що за даними Міністерства енергетики, приватні та державні гірничодобувні підприємства України наростили видобуток вугілля – в січні-липні поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року видобуток зріс на 6,2%, до 19,7- млн тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу