Санкції США не вплинуть на будівництво “Північного потоку 2”

Поділитися:

Директор Каспійського політичного центру Ефган Ніфті заявив про те, що санкції США не зупинять завершення будівництва “Північного потоку-2”, а тільки сповільнять його.

“Можливо, знайдуться інші кораблі і компанії, які братимуть участь в цьому процесі. Я думаю, що на даний момент ці санкції перешкоджають або затримують процес завершення будівництва”, – говорить Ніфті.

За словами експерта, після завершення будівництва “Північного потоку-2” “Газпрому” доведеться конкурувати з різними постачальниками газу, бо вони з кожним днем ​​покращують свої пропозиції і знижують ціни.

Незважаючи на те, що в Європі зростає попит на енергоносії, у неї є можливості для диверсифікації своїх енергетичних поставок. Це є ключем до забезпечення енергетичної безпеки Європи, вважає Ніфті.

“В цілому ми спостерігаємо значне зниження цін на вуглеводні, що позначається на інтересі до інвестицій в нафтові і газові родовища. І ми бачили, як великі компанії скоротили обсяг інвестицій приблизно на 30%. Це додаткова проблема для будівництва газопроводу”, – резюмував директор Каспійського політичного центру.

Нагадаємо, що російський проект «Північний потік-2» – це загроза для європейських країн. Про це розповів глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч. За його словами, «Північний потік-2» представляє серйозну загрозу для європейської солідарності і енергетичної безпеки.

Раніше повідомлялося, що німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту. Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу