Румунія запустила паром в Одеську область

Поділитися:

Підприємство NAVROM BAC SRL (Румунія) закінчила облаштовувати міжнародний поромний пункт перетину румунсько-українського кордону між Ісакчею та Орлівкою.

Як відзначили в департаменті транспортно-комунікаційної інфраструктури Одеської державної адміністрації (ОДА), сума проекту склала 6 мільйонів 889 тисяч 997 леїв. З них Європейський союз співфінансував 4 мільйона 649 тисяч 937 леїв.

У своєму звіті компанія детально розписала підсумки проведеної роботи – від документації до модернізації порту, облаштування будівель і службових приміщень.

Частина української території повністю готова до експлуатації. Терміни запуску порома залежать від румунської сторони.

Відзначимо, що в 2019 році ТОВ “Поромний комплекс Орлівка” завершила роботи зі зведення будинків, приміщень, під’їзних шляхів. Ці об’єкти введені в роботу в порядку, який встановлений українськими законами.

Раніше ми повідомляли, що Греція готується доставляти туристів поромами. За словами міністра судноплавства Греції Янніса Плакіотакіса, пороми будуть задіяні як тільки почнеться потік туристів, оскільки, на відміну від аеропортів, морських портів не припинили свою діяльність.

Також ми писали, що пасажирсько-вантажний катер «Азов» курсуватиме від пристані Кам’янка-Дніпровська в порт Нікополь і назад. Таким чином можна буде потрапити з Запорізької до Дніпропетровської області (або в зворотному напрямку) по воді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу