Розмір субсидії зменшили вдвічі

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що в квітні в Україні скоротили розмір державної допомоги. Так, в порівнянні з березнем 2021 року розмір соціальної допомоги знизився майже в 2 рази до 923 гривень.

Відомо, що таке падіння суми допомоги від держави не критично, а просто означає закінчення опалювального сезону.

Зокрема, 2,7 мільйона українських домогосподарств отримали соціальну допомогу на оплату тарифів на комунальні послуги, і на ці цілі з державного бюджету було направлено 2,49 мільярда гривень. Соцдопомогу виплачували як в готівковій, так і в безготівковій формі. 2,34 мільярда гривень малозабезпеченим громадянам видали готівковим платежем, а ще 149 мільйонів гривень перерахували на відкриті рахунки.

Слід зазначити, що в квітні 2021 року 76 100 домоволодінь подали заявки на отримання субсидії, проте затвердили їх тільки для 42 900 сімей, що майже вдвічі менше, ніж було в березні поточного року.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що уряд планує збільшити суму депозитів, які не впливають на призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики обіцяють, що виняткові справи про призначення житлових субсидій розглядатимуть швидше. Йдеться про окремі випадки, частку яких раніше вирішували спеціальні комісії. Тепер їх розглядатимуть органи соціального захисту населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу