РНБО може ввести санкції за махінації із землею

Поділитися:

Рада національної безпеки та оборони вводитиме санкції за махінації із землею.

Про це йшлося на форумі “Україна 30. Земля”. Зокрема, президент Володимир Зеленський зазначив, що в Україні за весь час дії заборони на продаж сільськогосподарської землі у держави було вкрадено стільки території, як два кримські півострова.

Він зазначив, що розікрали землі деякі бізнесмени та політики. Зеленський дав обіцянку повернути цю землю та покарати причетних до цього.

Глава Міністерства аграрної політики Роман Лещенко зазначив, що махінатори накопичували землі неодноразово завдяки правовому способу добровільної передачі цих земельних ділянок. Він наголосив, що вже “відпрацьовуть” посадовців, які зловживали цим правом. Їм загрожує юридична відповідальність, оскільки терміну давності щодо таких правопорушень немає. Щодо тих махінаторів, які акумулювали величезні масиви землі – застосують санкції Радбезу.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський публічно підписав законопроєкт №2194 про дерегуляцію управління у сфері земельних відносин.

Також ми писали, що експерти переконують, що в Україні з роками дорожчатиме земля. Адже в країні – дефіцит землі, і саме він формуватиме зростання її вартості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу