Рівень аварійності на ТЕС зріс у 2,4 раза

Поділитися:

Рівень аварійності на енергоблоках виробників електричної енергії у січні-жовтні у 2,4 раза перевищує минулорічний показник.

Про це інформує Державна інспекція енергонагляду. За її даними, за цей час сталося 472 аварійні відмови.

Там наголошують, через зростання аварійності технічний стан енергоблоків виробників електричної енергії викликає занепокоєння. Також негативно впливає обмеження генерування електроенергії у зв’язку з низькими запасами палива.

«Лише протягом жовтня 2021 року у зв’язку з цим обладнання ТЕС і ТЕЦ (сумарною встановленою потужністю близько 9000 МВт) залишались поза роботою», – заявили у Держінспекції.

Інспекція на виконання урядового доручення провела позапланові перевірки найбільших операторів ТЕС та ТЕЦ та виявила 603 порушення. У підсумку склали 12 актів позапланових перевірок і видали 11 приписів. Найбільше запитань до компаній «ДТЕК Дніпроенерго» – 160, «Центренерго» – 101, «ДТЕК Західенерго» – 84 та «ДТЕК Східенерго» – 80. Було усунуто 120 порушень, з них 35 – АТ «ДТЕК Західенерго», 42 – «ДТЕК Дніпроенерго», 9 – «Центренерго». При цьому, терміни усунення решти порушень ще не добігли кінця.

«Основними порушеннями, які можуть вплинути на проходження осінньо-зимового періоду 2021/2022 років, є: відсутність на електростанціях необхідного резерву палива…, несвоєчасне та неякісне виконання графіків планових ремонтів і робіт…, порушення періодичності та тривалості виконання ремонтів, невідповідність виконаних обсягів робіт запланованим через несвоєчасне придбання та неналежне постачання матеріалів, запасних частин і деталей», – резюмували у Державній інспекції енергонагляду.

Раніше ми повідомляли, що у НЕК «Укренерго» підрахували збитки за підсумком трьох кварталів. Вони становлять 2,74 мільярда гривень, а минулого року у цей період було 28,55 мільярда.

Також ми писали, що Національна енергетична компанія «Укренерго» в черговий раз запросила аварійну допомогу зі Словаччини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу