Ринок нерухомості в стані «відродження»

Поділитися:

У Державній службі статистики України розповіли подробиці про поточний стан ринку нерухомості в Україні. Про це йдеться у відповідному звіті з боку відомства.

У документі вказується, що від початку 2020 року середня ціна одного квадратного метра в новобудовах столиці збільшилася на 16%. Раніше вона була по 27 тисяч гривень, а зараз складає близько 31,4 тисячі гривень.

При цьому в Держстаті кажуть про те, що це ще порівняно не високе подорожчання з урахуванням того, що з початком осені в країні відбулася девальвація гривні.

Однак прогнозується, що в наступні місяці середня вартість одного квадратного метра буде рости. В цілому, ціна буде залежати не тільки від коливань на міжбанківському ринку валют, але і від будівельних витрат та від інших нюансів.

Також українські фахівці в цій галузі говорять про поступове відродження ринку нерухомості, який став відновлюватися після перших ударів економічної кризи.

Нагадаємо, що в другому кварталі 2020 року ВВП України впав на 9,9%, що позначилося негативно на всій сфері бізнесу. Не виключенням став і сектор офісної нерухомості на якому спостерігається спад в 42%.

Відзначимо, що така негативна ситуація склалася на тлі пандемії коронавірусу і подальшого за нею кризи. Зокрема, в Києві орендна активність на ринку офісної нерухомості стала падати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу