Ринок фінансового лізингу просів на третину

Поділитися:

За даними прес-служби Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”, обсяг ринку фінансового лізингу України склав 9,1 млн грн в третьому кварталі 2020 року. Порівнюючи результат з попереднім кварталом, можна сказати, що ринок виріс на 62%, і на 41% щодо першого кварталу поточного року. Зростаюча динаміка вказує на відновлення ділової активності.

«За підсумками трьох кварталів обсяг ринку фінансового лізингу склав 21,1 млн грн, що на 33% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Обсяг фінансового лізингу, який надавався банками в звітному періоді, склав 3,7 млн ​​грн, що на 50% менше аналогічного періоду минулого року. Частка банків на ринку лізингу скоротилася до 18% », – говориться в повідомленні Асоціації.

Так, обсяг фінансового лізингу, який надавався лізинговими та фінансовими компаніями, склав 17,5 млн грн. Цей сегмент ринку скоротився лише на 28% за вказаний період в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, а його частка на ринку зросла до 82%.

«Основним чинником, який продовжує впливати на розмір лізингового ринку, є вплив коронавірусу на економіку. Пригнічення економіки України і світу, викликане ним, посилило спадну динаміку останніх років за обсягами лізингових послуг, які надавали банки. Це вплив зберігається і в звітному кварталі », – додали в асоціації.

Нагадаємо, що за період з січня по вересень 2020 року українські банки уклали ряд угод фінансового лізингу на суму 3,8 млрд грн, що на 50% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів України нещодавно анонсував нову програму, яка стосується придбання нерухомості. Йдеться про можливість вибрати квартиру і купити її за допомогою лізингової програми. В Україні найближчим часом запустять програму пільгового кредитування під назвою «Доступна іпотека».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу