Рінат Ахметов купує збанкрутілі польські заводи

Поділитися:

Українських олігарх і енергомонополіст Рінат Ахметов зацікавлений у польському активі “Індустріального союзу Донбасу”. Нещодавно підконтрольна бізнесменові фірма направила відповідну заявку на закупівлю збанкрутілого металургійного комбінату – “ISD Huta Częstochowa”, передає “Польське радіо“.

Відзначимо, що мова йде про фірму “Metinvest B. V”, яка юридично зареєстрована в Нідерландах. Компанія звернулася до Управління захисту конкуренції та споживачів з проханням дозволити реалізацію відповідної закупівлі.

Варто згадати, що на поточний момент офіційним орендарем заводу є китайська фірма “Sunningwell International Polska”, яка має пріоритетне право покупки в рамках придбання збанкрутілих польських заводів.

Перші дані щодо відритого конкурсу на продаж були анонсовані на початку 2020 року. Тоді серед основних претендентів на правовласність активами вже значилася компанія “Metinvest B. V” Ріната Ахметова.

Уже 27 лютого поточного року АМКУ (Антимонопольний комітет України) прийняв рішення детальніше розглянути висновки про вільне придбання активів “ISD Huta Częstochowa” без попереднього дозволу.

На момент 3 квітня стартова вартість активів становила 60 млн доларів. В рамках угоди, одним з обов’язкових до виконання пунктів, було внесення належного депозиту, який був позначений в значенні 10% від загальної суми вартості. Активи виставлені на продаж до 29 травня.

Як повідомлялося раніше, Національний банк України остаточно ліквідував «Український бізнес банк».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу