Рентабельність вирощування лохини різко впала

Поділитися:

Погана погода і сильні морози в весняний сезон різко скоротили врожай лохини на полях України, Як повідомляє директор вітчизняного садового центру, в цьому році впав, як урожай лохини, так і загальний дохід від галузі.

За словами фахівця, в цьому сезоні, крім погодних умов, урожай лохини постраждав і від різних хвороб. Якщо порівнювати поточний результат з минулим сезоном, то на даний момент урожай склав лише 42% від кількості ягід в 2019 році.

Також експерт розповів, що зараз набагато більше коштів доводиться витрачати на вирощування і обробку такого врожаю. Якщо раніше ягода коштувала дорожче і витрачати на неї потрібно було менше, то в цьому сезоні – все навпаки.

Цікаво, що однією з особливостей ягоди також є те, що за нею потрібно доглядати і після збору.

“Не забувайте, що після збору врожаю лохину так само потрібно поливати і підгодовувати, адже серпень – це період активного зростання кореня у цієї рослини“, – говорить директор садового центру.

Нагадаємо, що в той час, як ціни на фрукти і ягоди стрімко ростуть вгору, перші партії лохини почали падати в ціні ще на початку сезону.

Тим часом, Китай готовий відкрити двері на внутрішній продовольчий ринок для експорту ягоди з України. Зокрема, лохини і чорниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу