Регіони відзначають проблеми з опаленням

Поділитися:

В Україні розпочався опалювальний сезон, проте ціни на газ, як і раніше, залишаються однією з головних проблем, з чим незабаром зіштовхнуться бізнеси. Це може негативно позначитися на вартості товарів та послуг.

Мер міста Хмельницький прокоментував ситуацію із опаленням у регіоні. Він зазначив, що з 6 жовтня розпочався сезон подачі тепла, але проблема з багатьма навчальними закладами залишилася, оскільки частина з них (у сільських місцевостях) не підключена до централізованого теплопостачання. Вони «безпосередньо закуповують газ». Проте вже в середу, 27 жовтня, “Нафтогаз Трейдинг” обіцяє подати газ до проблемних регіонів.

Враховуючи, що для забезпечення теплом необхідні три різні обсяги газу, бізнес може постраждати найбільше. Для подачі тепла населенню ціна залишається незмінною, вона прописана у меморандумі. А ось ціна на газ, який використовується для підігріву гарячої води та тепла бізнес-структури України, суттєво відрізняється від реальної та щомісяця зростає.

Голова Хмельницького зазначив, що порівняно з попереднім роком ціна катастрофічно зросла, у 3,5 рази більша, ніж у 2020-му.

Мер міста Черкаси у свою чергу назвав проблему для бізнесу «риторичним питанням»: «Як виживатимуть вони, це риторичне питання, бо ціна зросла втричі, і це ляже на всі товари та послуги, які вони надають, у тому числі й населенню».

Він також має сумніви, щодо компенсації різниці тарифів, чи вистачить ресурсів, проте не виключає такої можливості. Перший місяць, за словами голови Черкас, забезпечений бюджетом, а далі «я вважаю, що згортатимемо бюджет розвитку, децентралізацію, про яку говорять усі».

Слід нагадати, що Нафтогаз 30 вересня 2021 року підписав меморандум з владою України про непідвищення тарифів. Таким чином, для населення та бюджетних установ ціна на газ залишиться фіксованою. У зв’язку з ситуацією, що склалася, в країні оголошено надзвичайну ситуацію через відсутність газу, призначеного для опалення бюджетних і комунальних установ.

Раніше ми повідомляли про наміри Кабінету Міністрів перерахувати тарифи на опалення.

Також ми писали про те, що на киян чекає подорожчання води та тепла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу