Рада серйозно посилює покарання за борги по комуналці

Поділитися:

Новий законопроект представили у Верховній Раді. Якщо більшість депутатів підтримають його положення, то вже з 1 жовтня громадяни, у яких є борги за комунальні послуги, будуть платити 50% пені.

Відомо, що схема “покарання” представлена ​​нардепами фракції “Слуга народу”. Так, ті, хто не оплачував комуналку рік, отримають + 20% пені. Боржників з дворічним “стажем” чекає + 30%, а якщо ви не оплачували послуги ЖКГ протягом трьох років, то “бонусом” стане + 50% пені.

Крім цього, згідно із законопроектом, боржникам будуть тимчасово забороняти виїзд за кордон, введуть обмеження на право користування автомобілем, вилучаючи водійське посвідчення. Відомо, що всі ці “призи” від держави будуть діяти поки боржник не погасить всі борги.

Нагадаємо, що за підсумками травня сума боргу з боку населення України за несплату за житлово-комунальні послуги стала менше відразу на 3,3 млрд. Грн. Поточна сума дорівнює 59,9 млрд. Грн, як свідчать дані Державної служби статистики України.

Відзначимо, що ще в кінці квітня місяць аналогічна сума боргу дорівнювала 63,2 млрд. Грн.

Раніше повідомлялося, що з 1 серпня 2020 році для громадян України підвищують тариф на передачу електроенергії. Зростання складе майже 55 відсотків, однак це менше, ніж передбачалося раніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу