Рада може завершити розгляд земельних правок вже цього тижня

Поділитися:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив сподівання, що вже цього тижня народні депутати повністю завершать розгляд земельних поправок до проєкту закону №2194. Йдеться про 861 правку.

Окрім того, за словами спікера парламенту, також у планах – розгляд ще 14-ти питань під час двох позачергових засіданнях. Водночас, він припустив, що засідань може бути і більше.

Також Разумков закликав депутатів звертатися з такими ініціативами для позачергових засідань, які відповідають першочерговим викликам та проблемам.

Як стверджують автори, законопроект №2194 має на меті реформування системи управління в сфері земельних відносин і зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення і бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою. Законопроект пропонує скасувати узгодження з урядом продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності іноземним юридичним особам. Пропонується виключити із Земельного кодексу норми, що обмежують можливість іноземців та іноземних юридичних осіб купувати вільні від забудови земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Нагадаємо, що українські аграрії хочуть змінити чинний Земельний кодекс України. Відповідний законопроект Всеукраїнський конгрес фермерів уже подав на розгляд аграрного комітету Верховної Ради України.

Раніше повідомлялося, що Україна після завершення земельної реформи може стати «світовим продовольчим супермаркетом», а її економіка щорічно буде збільшуватися мінімум на один відсоток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу