«Приватбанк» виплатить колишнім власникам понад 6 млрд. гривень

Поділитися:

Державний “Приватбанк” в період з квітня по червень сформував запаси в 6,4 мільярда гривень.

У самому банку це пояснили так: “Це було зроблено у зв’язку з імовірністю вибуття ресурсів за результатами розгляду позовів проти банку, пов’язаних з проведеним обміном обтяжених грошових зобов’язань банку перед пов’язаними особами на акції додаткової емісії банку в грудні 2016 року”.

Варто навести приклад для порівняння: у другому кварталі витрати банку на формування резервів під кредитний кейс склали 1,867 мільярда гривень.

Таким чином, в червні Приватбанк зазнав збитків на 5,6 мільярда гривень. При цьому уточнимо, що загальна сума резервів банку під юридичні ризики на кінець червня склала 7,28 мільярда гривень.

Раніше ми повідомляли, що Приватбанк спільно з виданням WoМо запускає спеціальний проект «Абетка грошей», суть якого полягає в навчанні підлітків правильно розраховувати свій бюджет.

Також ми писали про те, що 30 липня 2020 року в газеті Chikago Morning Star була опублікована частина розслідування міжнародного агентства Kroll, в якому викривалась зв’язок сім’ї Суркісів з ПриватБанком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу