Попит на російську нафту падає

Поділитися:

Загострена військово-політична ситуація навколо України та Росії викликає побоювання з боку інших країн світу. Неодноразове попередження про те, що проти РФ можуть бути введені санкції та неможливість прогнозувати найближчу поведінку російської влади, змусили покупців російської нафти з Європи та Азії відмовитися від постачання цього продукту.

Експортери нафти остерігаються залишитися заручниками ситуації, якщо продовжать торговельну співпрацю з Росією, а в цей час розпочнеться війна. У результаті нафта Urals значно впала в ціні щодо інших виробників – один барель Urals на чотири долари дешевший за свого еталонного конкурента Brent.

Нафтотрейдери все-таки здебільшого переконані, що сценарій військового нападу є малоймовірним, але не розглядати цей варіант не можуть. Вони починають планувати закупівлю нафти з Росії на квітень, але спочатку вважають за краще дочекатися спаду напруги. Інакше необережність може спричинити великі фінансові втрати.

Нагадуємо, що у Європі знову зростають ціни на газ. Так, ціни березневих ф’ючерсів на газ на відкритті торгів перевищили позначку 850 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше ми повідомляли, наскільки знизився експорт російського газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу