Підприємці вже зареєстрували понад 22 тисяч касових апаратів в смартфонах

Поділитися:

В Україні з веденням нової технології РРО з боку Міністерства фінансів держави можливістю реєстрації касового апарату в смартфоні скористалося не менше 22,5 тисяч підприємців. Про це в понеділок, 3 серпня, повідомляє міністр фінансів держави, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що за станом на 1 серпня поточного року саме таку кількість програмних реєстраторів було зафіксовано на полях України.

Як прокоментував такий успіх сам глава Мінфіну, така позитивна динаміка щодо реєстрації нових РРО може говорити лише про те, що українських бізнес належним чином оцінив нову реформу з боку міністерства та Державної податкової служби.

“Такий показник свідчить про те, що ініціатива Мінфіну та ДПС сприймається і підтримується бізнесом», – заявив він.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року в Україні запровадили нову технологію використання касових апаратів в смартфоні: мова йде про спеціальні реєстратори розрахункових операцій (РРО), які можна буде використовувати через цифрову платформу.

Використовувати РРО можна буде на безкоштовній основі всім українцям і вітчизняним підприємцям. Програма розрахована для тих цифрових пристроїв, які функціонують на базі ОС Android і Windows.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила