Переговори з Держдепом США ускладнені зміною керівництва «Нафтогазу»

Поділитися:

Український уряд змінив керівництво НАК «Нафтогаз України» наперекір порадам західних партнерів, зокрема, Сполучених Штатів. Вони категорично були проти руйнування реформи корпоративного управління. Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на джерела як з боку Києва, так і з боку Вашингтона.

За їхньою інформацією, Кабінет міністрів перед ухваленням цього рішення неодноразово запитував у “Групи семи” та США щодо такої ротації у «Нафтогазі». І йому наполегливо порадили не робити цього.

Зазначається, що це істотно ускладнить позиції Банкової у перемовинах із державним секретарем США Тоні Блінкеном, які заплановані наступного тижня. Блінкен має донести до президента Володимира Зеленського важливість реформ та спробує зрозуміти, чи має Україна намір продовжувати реформи та рух на Захід, повідомляють джерела.

ЗМІ пишуть, що раніше західні партнери вітали створення системи незалежних наглядових рад та правління в Україні, щоб позбавити уряд впливу на роботу керівництв різних підприємств. «Нафтогаз» став першим таким підприємством, який демонстрував свою ефективність. Також колишні члени наглядової ради вважають зміну голови правління «Нафтогазу» порушенням норми корпоративного управління компанією.

Нагадаємо, 28 квітня Юрія Вітренка призначили в.о. голови НАК «Нафтогазу» замість Андрія Коболєва.

Також ми писали, що перед цим Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу