Пенсіонери не зможуть накопичувати пенсії через ризик їх втрати

Поділитися:

Українці, які відраховують виплати в накопичувальні пенсійні фонди, можуть позбутися всіх грошей в один момент. Про це заявляють економічні експерти.

Кількість українських пенсіонерів продовжує збільшуватися, але відрахувань з податків вже не вистачає для забезпечення такого числа вийшли на заслужений відпочинок громадян. Тому уряд продовжує переконувати людей в тому, що кожен має запрацювати свою пенсію самостійно.

У найближчі дні Парламент планує зареєструвати законопроект, згідно з яким кожен громадянин України буде зобов’язаний щомісяця відраховувати до накопичувальних фондів від 2 до 7% свого доходу. Таким чином країна зможе поступово перейти від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Однак, при цьому зросте і фіскальне навантаження на підприємства, так як жертвувати грошима заради майбутньої пенсії будуть і працівник, і роботодавець.

Нагадаємо, що економіст Всеволод Степанюк стверджує, що створення Пенсійного казначейства показує справжню суть пенсійної реформи.

«Все це замислюється для поділу грошей майбутніх пенсіонерів через цю структуру, куди будуть призначені люди за політичним принципом. Іншого сенсу введення цієї системи немає «, – заявив фахівець.

Раніше повідомлялося, що президент України прогнозує доплати до пенсій у 2021 році для пенсіонерів старше 75 років.

“Ми ввели програму 80+, і кожному пенсіонеру, якому виповнилося 80 років, ми додали 500 гривень. Далі будемо розробляти програму 75+ в наступному році. Це велика програма, яку веде міністр соцполітики. І пенсійну реформу вона скоро повинна показати і оприлюднити “, – про це заявив на прес-конференції Президент України

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу