Пенсійна реформа вплине на пільгові пенсії

Поділитися:

Фахівці страхової математики Товариства актуаріїв України (ТАУ) заявляють, що введення професійних накопичувальних пенсійних програм в рамках пенсійної реформи призведе до знецінення пенсій.

Законопроект Мінсоцполітики як” пілотний проект “для формування накопичень для пенсій пільгових категорій, за умови прийняття в такому вигляді, викликає значне навантаження на держбюджет і за прогнозами може втричі зменшити пільгові пенсії, що призведе до дискредитації самої ідеї пенсійної реформи – запуску обов’язкового накопичувального рівня , яку країна очікує з 2003 року “, – відзначають експерти.

Такий підхід до участі в накопичувальній пенсійній системі не враховує фактичний стаж роботи за списками важких професій і за великим рахунком позбавляє пільгових пенсій від 10% до 40% працівників у віці до 35 років.

Виходить, що держава обнуляє людині, який дихає гарячим пилом на промисловому підприємстві, його накопичений трудовий стаж і пропонує тепер накопичувати пенсію з нуля. І таких людей до 35 років, які вже мають стаж, що дозволяє їм вийти на пенсію в 55 років, в Україна до 40% серед зазначених працівників шкідливих професій “, – зазначено в прес-релізі ТАУ.

Для працівників старше 35 років є ризики втрати пенсійних виплат в результаті щорічного зростання дефіциту Пенсійного фонду, оскільки кількість платників, при яких буде виплачуватися додатковий єдиний внесок, буде щорічно зменшуватися, а кількість пенсіонерів буде залишатися приблизно на одному рівні протягом 10 -15 років.

Нагадаємо, що багато пенсіонерів все ще отримують пенсію на пошті або оформляють доставку на будинок. Хоча велика кількість людей вже отримують виплати на карту, в районах, а особливо у віддалених селах просто немає відділень банків або банкоматів.

Раніше повідомлялося, в Україні вчителів-пенсіонерів не звільнятимуть, вони продовжать працювати, їх переведуть на річний контракт автоматично. За такою ж схемою будуть регламентуватися трудові відносини з директорами шкіл. Держава буде замовляти у них вчительські та управлінські послуги, укладати трудовий договір.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу