П’ять мільярдів гривень потрібно на модернізацію «Укртранснафти»

Поділитися:

На програму, яка передбачає модернізацію компанії “Укртранснафта” буде потрібно від чотирьох до п’яти мільярдів гривень. При цьому сама модернізація займе чотири роки.

Про це в неділю, 17 травня, заявив генеральний директор компанії Микола Гавриленко. За його словами програма безпосередньо пов’язана з модернізацією і автоматизацією виробничих потужностей.

Сума подальших інвестицій не буде перевищувати 200-300 мільйонів на рік, а підприємство стане сучасним і дуже стійким з точки зору прибутковості, – запевнив директор, додавши, що при хорошому контракті і зі стійким споживчим попитом інвестиції окупляться за п’ять-шість років.

Гавриленко також зазначив, що нафтопровід “Дружба” вже морально застарів, а в плані модернізація нафтопроводу варто і заміна засувок і автоматизація всього маршруту з моніторингом.

Топ-менеджер відзначив, що “Укртранснафта” за останні чотири роки виплатила державі 7,5 мільярда дивідендів, а залишкова вартість основних фондів становить близько 16 мільярдів.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що на сьогоднішній день п’ять компаній зацікавилися можливістю постачати для потреб Укрзалізниці локомотиви. Всього буде поставлено 205 локомотивів.

Він пояснив, що всі бажаючі компанії повинні подати заявки до 25 травня до п’ятої години вечора. Після цього, за його словами, міністерство вирішить якою буде процедура відбору підрядника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу