Оцінка нерухомості буде проходити по-іншому

Поділитися:

В Україні набули чинності нові правила оцінки нерухомості. Зокрема, з 1 липня мала запрацювати система оцінки майна без необхідності залучення оцінювача. Кожен власник повинен був отримати в режимі он-лайн довідку про оцінку, яку надав нотаріус при продажу нерухомості. Все це повинно було проходити в автоматичному режимі.

Коли прийшов час, у Фонді державного майна заявили про те, що електронна платформа не готова до запуску, так як немає фінансування.

Слід зазначити, що відповідно до закону №354, з 1 липня 2020 року ліквідовані автоматизовані авторизовані електронні майданчики, які використовувалися з середини 2018 року, і були своєрідними посередниками, які мали дохід від кожної оцінки в розмірі до 1 860 гривень.

Таким чином, з початку 2020 року вартість оцінки майна знову стала ринковою. Вона значно знизилася, в порівнянні з минулим роком. Наприклад, в грудні 2019 роки за оцінку майна потрібно було заплатити близько 2500 гривень. Сьогодні ж така послуга коштує близько 500 гривень.

За словами експертів, раніше осені не варто розраховувати на запуск електронного модуля.

Раніше повідомлялося, що український уряд вніс зміни рядок приватизації державного майна. Зокрема, зміни уточнюють поняття «засоби масової інформації» та врегулювання питань судових витрат, пов’язаних з процесом приватизації.

Також ми писали матеріал про те, що представники Конфедерації будівельників України вважають, що необхідно розвивати досвід в сфері страхування проектів житлової нерухомості, а також поліпшити можливості для отримання дозволів на будівництво.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу