Оператор ГТС отримав мільярдний прибуток

Поділитися:

ТОВ “Оператор ГТС України” відзвітував про свій прибуток за 1 квартал 2021 року. Відомо, що Оператор ГТС отримав чистий прибуток у розмірі 4,6 млрд грн.

“Понад 80% доходу ОГТСУ від основної діяльності отримані в результаті міжнародних операцій, і не більше 20% припадає на внутрішній ринок. Тому, з огляду на планове скорочення в 2021-24 роках транзиту газу з 65 млрд кубометрів до 40 млрд кубометрів, згідно з умовами поточного транзитного контракту, прибуток скоротився на 1,7 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року “, – відзначили в прес-службі компанії.

Слід зазначити, що на результати цього року вплинула заборгованість операторів газорозподільних мереж (ГРМ) за відібраний газ із системи магістральних газопроводів. Так, на сьогодні борги і нарахування до сплати операторів ГРМ складають майже 10 млрд грн.

«Оператор ГТС України успішно і ефективно почав цей рік, про що свідчить прибуток в розмірі 4,6 млрд грн. Однак на результат вплинули заборгованості облгазів, нарощені протягом лютого-березня 2021 року. На сьогодні оператори ГРМ мають заборгованість майже 10 млрд грн. Відповідно до цієї суми збільшився резерв сумнівних боргів. Якби не цей фактор, чистий прибуток ОГТСУ був би майже вдвічі більше – 8,6 млрд грн », – пояснив фінансовий директор Оператора ГТС України Юрій Кулик.

Нагадаємо, що ТОВ «Оператор ГТС України» хоче оптимізувати вітчизняну газотранспортну систему шляхом добудови додаткових ТЕС і переобладнанням окремих компресорних станцій в газові. Про це повідомляє глава відомства на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що обл- і міськгази з початку року несанкціоновано відібрали з системи магістральних газопроводів близько 1,1 млрд кубометрів газу на власні виробничо-технологічні витрати, інформує прес-служба «Оператора ГТС України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу