«Оператор ГТС» домовляється про імпорт газу з Угорщиною

Поділитися:

«Оператор ГТС України» та угорський оператор ГТС компанія FGSZ домовляються про імпорт газу. Йдеться про можливість подовження гарантованих потужностей для транспортування «блакитного палива» з Угорщини в Україну до 30 вересня поточного року.

Про це повідомив пресцентр «Оператора ГТС».

Як очікується, це дозволить суттєво збільшити можливості для закачування палива в українські газосховища на майбутній опалювальний сезон.

«Таким чином, замовники послуг отримали можливість бронювати необхідні потужності для імпорту в Україну на квартальних аукціонах», – кажуть в пресцентрі.

Українська сторона розповіла, що дана угода зараз діє лише у тестовому режимі, проте триває робота над впровадженням гарантованих потужностей для поставок ресурсу на постійній основі з Угорщини. При цьому, обсяг імпорту хотіли б підвищити.

«Оператора ГТС» зазначають, що такі дії пов’язані з бажанням стабілізації ситуації в країні, враховуючи різні можливі сценарії поведінки «Газпрому».

Раніше ми також писали, що у Міненерго заявили про можливість імпортувати газ із лютого.

Нагадаємо, що Польщі з 19 січня 2022 року російський газ більше не надходить. Газпром припинив постачання через українську газотранспортну систему, про що свідчать дані Оператора ГТС України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу