Одержувачів субсидій перевірятимуть по-новому

Поділитися:

Вже з самого початку 2021 року в Україні запрацює абсолютно новий алгоритм перевірки субсідіантів. Він буде один для всіх, незалежно від регіону або суми одержуваної субсидії. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики. Зокрема, в поданні документів нічого не зміниться, але ось перевірка буде враховувати різні чинники та дозволить відсіяти тих, хто не має права на отримання допомоги від держави.

Таке рішення було пов’язане з численними неправильними даними, які подавалися раніше. Так, люди «забували» про наявність пасивного доходу, приховували наявні у них квартири або дорогі автомобілі, і при цьому претендували на субсидії. На нинішній момент налагоджені контакти, а також спільна робота з фіскальними органами, тому вже на стадії подачі документів Мінсоцполітики має досить правдоподібну інформацію про субсидіанта.

Тим часом зміняться і цифри, на розмір субсидії вплине підвищення вартості газу, а також зміни, які відбудуться в інших сегментах послуг ЖКГ.

Раніше повідомлялося, що субсидії на опалювальний сезон призначатимуть автоматично. В рамках карантинних обмежень такий варіант подачі документів або ж оформлення держдопомоги виявляється актуальним для всіх регіонів країни.

Також ми писали, що Рада урізала субсидії на 12 млн гривень. У проекті бюджету України на наступний 2021 рік грошей на субсидії менше, ніж у 2019 році запланували на 2020 рік. Сума — 36,6 млрд грн, А на поточний рік було закладено в бюджет 48 млрд грн. Також відомо, що у квітні 2020 року суму, яка була закладена на цей пункт, урізали на 8,2 млрд грн — це було пов’язано з пандемією коронавірусу.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила